Rundveehouderij

Achtergrond

Boerderij zoekt dé Opvolger

Boerderij zoekt een jong talent met de ambitie om een agrarisch bedrijf over te nemen. Acht enthousiaste deelnemers zijn geselecteerd.

In Boerderij de Opvolger worden acht kandidaten door Boerderij, in samenwerking met partners, klaargestoomd voor een toekomstige bedrijfsovername. Veel boeren hebben immers geen opvolger, terwijl er jongeren zijn die graag een bedrijf willen opvolgen, maar hier geen mogelijkheid voor hebben. Uit de inzendingen voor De Opvolger zijn acht enthousiaste kandidaten gekozen: Jürgen, Mayra, Josephine, Silvia, Ruben, Patrick, Rick en Rieneke.

Bootcamp

Tussen 15 en 29 september gaan de deelnemers op bootcamp. De bootcamp bestaat uit masterclasses en opdrachten die op verschillende inspirerende plekken in Nederland plaatsvinden, waaronder op de melkveehouderij van Richard de Bie in het Utrechtse Werkhoven. De acht krijgen er behoorlijke uitdagingen op het gebied van vakmanschap, werkgeverschap, financiering en eigen marketing voor hun kiezen. De partners van De Opvolging zullen er mede voor zorgen dat de deelnemers goed worden voorbereid op de opdrachten, door masterclasses te verzorgen.

Uiteindelijk bepaalt de jury wie dé Opvolger wordt. De winnaar krijgt een Nuffield Scholarship t.w.v. €7.500,-. Hiermee krijgt hij of zij de mogelijkheid ervaring op te doen in het buitenland. Dit is een geweldige kans en een goede voorbereiding op eventuele bedrijfsopvolging.

De acht kandidaten werden geselecteerd aan de hand van de filmpjes die ze over zichzelf instuurden. Van links naar rechts, achterste rij: Ruben Quik, Patrick van Harten, Rick Baats en Jurgen Overmars. Voorste rij: Josephine Willeumier, Rieneke Janssen, Silvia Boer en Mayra Schilder.<br /><em>Foto: Imago Mediabuilders</em>
De acht kandidaten werden geselecteerd aan de hand van de filmpjes die ze over zichzelf instuurden. Van links naar rechts, achterste rij: Ruben Quik, Patrick van Harten, Rick Baats en Jurgen Overmars. Voorste rij: Josephine Willeumier, Rieneke Janssen, Silvia Boer en Mayra Schilder.
Foto: Imago Mediabuilders

Juryleden

De jury bestaat uit:

  • Geert Hekkert, hoofdredacteur weekblad Boerderij.
  • Ton Westerveld, manager van de opleidingen Groen, Grond en infra, Green Production richting (melk)veehouderij en Groene detailhandel, Wellantcollege.
  • Sander Thus, dagelijkse bestuurder van Agrarisch Jongeren Kontact, binnen het NAJK verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsovername.
  • Richard de Bie, melkveehouder met 140 koeien en 44 hectare land uit Werkhoven, gemeente Utrecht.
  • Djûke van der Maat, voorzitter van Nuffield Nederland. Nuffield Nederland geeft Nederlandse boeren de kans om te reizen en in het buitenland kennis en ervaring op te doen. Nuffield zal het vervolgtraject van Boerderij de Opvolger grotendeels verzorgen.

De Opvolger wordt daarnaast ondersteund door diervoederproducent De Heus.

Volg Boerderij de Opvolger ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Of registreer je om te kunnen reageren.