Rundveehouderij

Achtergrond

Verschil notering slachtkoeien loopt weer op

De prijzen van slachtkoeien zijn deze week stabiel gebleven. Slachterijen zijn allemaal weer open na de vakantiesluitingen, wat ervoor zorgt dat er meer capaciteit is.

De verschillen tussen de slachtkoeien noteringen wordt echter wel opnieuw groter. Veemarkt Leeuwarden noteerde woensdagavond opnieuw een stabiele prijs; dit terwijl de overige noteringen wel daalden. De prijs van een O-kwaliteit ligt op de veemarkt in Leeuwarden op maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht. Vee&logistiek Nederland, die de kiloprijzen van de slachterijen volgen noteren tot maximaal €2,60 per kilo. Veemarkt Bunnik noteert tot €2,65.

Inkopers van slachtkoeien geven aan maximaal €2,60 te betalen voor een O+ kwaliteit slachtkoe. De “gewone” O-koeien brengen tussen €2,40 en €2,50 per kilo op.

Voorlopig stabiele prijzen, later dalende prijzen

Ook voor de komende week wordt een stabiele prijs voor de slachtkoeien verwacht nu de vakanties weer een beetje op hun einde zijn. Op de langere termijn, als het aanbod groot blijft, zal de prijs voor de slachtkoeien echter verder dalen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.