Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen voor slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is woensdagavond in Leeuwarden rustig verlopen. Het aanbod van de koeien lag op nagenoeg hetzelfde niveau als een week geleden.

De prijzen bleven stabiel, waarbij handelaren aangeven dat de export de prijs er op hield. Was er weinig vraag uit het buitenland geweest, dan was de prijs onder druk komen te staan.

Stabiel, groot aanbod

Het aanbod van slachtkoeien blijft redelijk stabiel. Ook vorige week werden weer ruim 10.000 runderen geslacht. De teller staat daarmee op 342.258 runderslachtingen tot en met week 32. Dit zijn maar liefst 64.655 geslachte runderen meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Alleen in 2009 lag het aantal slachtingen nog redelijk dicht bij het aantal van nu. Toen werden in dezelfde periode 337.410 runderen geslacht; in de tussenliggende jaren is dit significant minder.

Dat het grote aanbod van slachtkoeien veel invloed heeft op de prijzen was al duidelijk. Ten opzichte van vorig jaar wordt zo’n 50 cent per kilo minder voor een koe betaald. Bij een geslacht gewicht van 350 kilo komt dit neer op een minderopbrengst van €175 per koe.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.