Rundveehouderij

Achtergrond 1510 x bekeken

Stabiele prijs voor slachtkoeien

Voor het eerst in weken tijd noteert de veemarkt in Bunnik een stabiele prijs. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,65 per kilo geslacht gewicht op.

Dat is 35 cent minder dan eind juni werd betaald voor eenzelfde koe. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt de prijs op een laag niveau. Vorig jaar in deze periode bracht een O-kwaliteit slachtkoe nog maximaal €3,20 per kilo geslacht gewicht op.

Soepelere handel slachtkoeien

De handel in de slachtkoeien verloopt op het moment weer wat beter. De slachterijen zijn allemaal weer open en de capaciteit is in veel gevallen weer wat hoger nu de vakanties ten einde lopen. Handelaren hopen dat de prijzen nu even stand houden en dat de handel wat verder verbetert.

Ingevroren vlees op de markt

Het aantal slachtingen blijft ondertussen op een hoog niveau. Dat zorgt ervoor dat slachterijen wat meer moeite hebben om het vlees af te zetten. Ook is er in de afgelopen maanden veel vlees ingevroren dat in de komende periode op de markt komt. De hoop is dat de vraag naar het vlees aantrekt en dat de markt de grote hoeveelheden rundvlees op kan nemen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de prijs even stabiel zal blijven.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.