Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijsstijging A-brok blijft beperkt

Op basis van de termijnprijzen van grondstoffen is er geen ruimte voor een stijgende trend in de voerprijzen. Dit meldt veevoeradviesbureau Stigevo.

De grondstoffenprijzen zijn sinds juni opnieuw gedaald, waardoor de marges van de industrie belangrijk zijn verbeterd. Voorlopig wordt ervan uit gegaan dat een LEI-notering van €21 de top blijft van de A-brok. Lagere prijzen zitten er voorlopig echter ook niet in. Daarvoor is het nog te vroeg.

Beperkt aanbod grondstoffen

Het aanbod van de gebruikelijke grondstoffen is overigens nog steeds beperkt. Dit geldt met name voor bietenpulp en citruspulp en in mindere mate voor sojahullen. Vanaf de herfst wordt de grondstoffenmarkt duidelijk ruimer, vooral voor bietenpulp en palmpitschilfers en later in het seizoen ook voor zonnepitschroot, als vervanger van raapschroot. Als de prijzen van sojaschroot nog verder dalen, dan zullen ook de prijzen van zonnepitschroot en raapschroot onder druk komen.

Verder blijft er voorlopig een ruim aanbod van voertarwe, gerst en mais, zeker gedurende de periode september/december.

Prognose: stabiele prijs


Laatste reacties

  • el

    Er is veel graan in opslag dus die prijs kan nog best verder zakken.Of is de voerleverancier zijn zakken aan het vullen?

  • deB.


    Wat dacht je, iedereen vult z'n zakken vanaf het boerenerf, boeren leggen het wel bij!!

Of registreer je om te kunnen reageren.