Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe op laagste niveau van dit jaar

Slachterijen verlagen de prijs van slachtkoeien deze week opnieuw. Op de veemarkt in Bunnik werd de notering dan ook weer verlaagd.

Deze keer ging er 5 cent van de prijs af. Een O-kwaliteit slachtkoe is daarmee op een maximale prijs van €2,70 per kilo uitgekomen. Dit is de laagste notering van dit jaar. Vorig jaar werd een nog lagere prijs genoteerd in november, toen lag de prijs op €2,60 per kilo.

Groot aanbod, weinig vraag naar vlees

Het aanbod van slachtkoeien blijft ondertussen aan de grote kant voor de vraag naar het vlees. Hierdoor moeten slachterijen veel vlees invriezen en is de vleeshandel moeizaam. Er wordt voor de komende tijd een aanhoudend ruim aanbod van slachtkoeien verwacht, terwijl de vraag naar vlees vaak pas weer na de vakantie aantrekt.

Het aantrekken van de vraag zal dit jaar niet veel anders zijn dan in andere jaren. Echter, het aanbod zal dan nog wel hoger liggen dan gewoonlijk en er is nog het aanbod van het vlees dat nu wordt ingevroren. Het ziet er dan ook naar uit dat de handel in de komende weken nog niet zal verbeteren. Slachterijen houden druk op de prijzen.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.