Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalf stabiel op laag niveau

De prijs van blankvleeskalveren is vorige week opnieuw stabiel gebleven. De kalveren in de klasse O+ tot en met P- brengen daarmee maximaal €3,90 per kilo geslacht gewicht op.

Dit is maar liefst 55 cent minder dan een jaar geleden en 85 cent minder dan in 2014. De prijs van de kalveren is zo sterk gedaald door een te groot aanbod slachtrijpe kalveren voor de tijd van het jaar. De mestduur is daardoor flink opgelopen en de afzet van de kalveren verliep moeizaam.

Na de moeizame tijd lijkt er nu toch weer wat lucht in de handel te komen. Zoals het er nu naar uitziet komen er in de komende weken minder slachtrijpe kalveren beschikbaar. Daarnaast trekt de vraag naar kalfsvlees traditioneel weer aan na half augustus. Dit geeft de slachterijen de mogelijkheid om de hoge mestduur wat te verlagen en te kijken of de prijzen weer wat omhoog kunnen. Dit is gezien de gestegen prijzen voor de melkpoeders een welkome ontwikkeling die hopelijk dit jaar net zoals in andere jaren niet lang meer op zich laat wachten. Vooralsnog een stabiele prijs, daarna verbetering van de markt.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.