Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalf flink omhoog

De prijs van blankvleeskalveren is vorige week met 15 cent in prijs gestegen. Daarmee is de prijs in twee weken tijd met 25 cent per kilo gestegen.

Kalveren in de klasse O+ tot en met P- brengen daarmee tot maximaal €4,15 per kilo geslacht gewicht op. De prijs ligt daarmee 25 cent onder het niveau van vorig jaar. De vraag naar het kalfsvlees is in de afgelopen week verder aangetrokken en het aantal slachtingen is gestegen. Dit zorgt ervoor dat de mestduur is gedaald tot rond 28 weken. Het aanbod is echter nog wel groot voor de tijd van het jaar.

In Frankrijk een goede handel, ondanks de hitte. De vraag valt nog wat tegen door het hete weer, maar het aanbod is niet groot waardoor de markt snel zal verbeteren. In Duitsland en Italië is het aanbod normaal voor de tijd van het jaar en is de vraag goed te noemen. In Duitsland kon de prijs dan ook iets omhoog.

Verbetering verwacht

Voor de komende weken wordt een verdere verbetering van de handel verwacht. De prijzen zullen dan ook nog wat verder stijgen, dit is gezien de hogere prijzen voor melkpoeders een welkome ontwikkeling.

Prognose: hogere prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.