Rundveehouderij

Achtergrond 2963 x bekeken 2 reacties

Nuka’s slecht te verkopen

De handel in nuchtere kalveren blijft slecht. Ook deze week gaat er weer een hap van de prijs af. Op de veemarkt in Purmerend werd de notering van de kalveren met €5 tot €15 per kalf verlaagd.

In werkelijkheid daalde de prijs nog meer en werd er soms wel €25 minder per kalf betaald. Omdat de notering van de markt lager ligt dan die van de andere markten en de notering van Vee&Logistiek Nederland, is besloten om niet de gehele prijsdaling door te voeren.

De zwartbonte stierkalveren noteren €10 per stuk minder; de prijs van een extra kwaliteit exemplaar ligt daarmee op maximaal €90 per kalf. Bij de vaarskalveren met 50% Belgisch Blauw is de schade het grootst, daar gaat €15 van de notering af en noteert een kalf tot maximaal €125 per stuk.

Opvallend is dat het aanbod nog steeds verder stijgt. Deze week werden er in totaal 676 kalveren aangeboden, 55 meer dan een week geleden. De extra kalveren zijn vleestypische dieren, juist voor die kalveren is de afzet moeizamer, omdat de vraag niet is meegegroeid met het aanbod.

De bodem in de markt is nog niet bereikt en de prijs zal nog verder dalen in de komende weken.

Prognose: prijs daalt verder.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

  • deB.


    Met alles zijn we voor niets bezig, gaat rap verkeerde kant op!

  • maatje 1904

    Boeren zijn hardleers alleen minder produceren is meer beuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.