Rundveehouderij

Achtergrond 2158 x bekeken

Lage melkprijs houdt voerprijs op de plaats

Het blijft rustig in de markt voor bijproducten en ruwvoeders. Veel melkveehouders weten nog niet waar zij aan toe zijn wat betreft hun veestapel voor het komende jaar.

Tel daarbij op een lage melkprijs, waardoor melkveehouders zeer voorzichtig zijn met het doen van grote aankopen - als zij al de mogelijkheden hebben om een grote aankoop te doen. Dit zorgt er nog steeds voor dat het volume per bestelling lager ligt dan in voorgaande jaren.

Prijs bierbostel stijgt, vraag loopt terug

De slechte liquiditeitspositie bij de melkveehouders zorgt ook dat zodra prijzen van producten te ver stijgen, de vraag gelijk daalt. Dit was ook goed te merken bij de handel in bierbostel. De prijs steeg een paar weken geleden en meteen liep de vraag terug. Nu hebben enkele bedrijven hun prijzen nog wat verlaagd, de Boerderij-notering ligt echter nog op de gemiddeld opgegeven prijs.

Rustige handel snijmais, wel iets meer vraag

De handel in snijmais blijft eveneens rustig, al is er wel wat meer vraag. De prijzen variëren van €50 tot €60 per ton, waarbij de kwaliteit heel wisselend is. Voor zeer goede ingekuilde mais, waarvan het aanbod schaars is, betalen handelaren wel wat meer dan €60 per ton. Het gros van de mais wordt echter voor prijzen onder €60 verhandeld.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat het nog wel even rustig blijft op de voermarkt. Eerst moet er duidelijkheid komen over het aantal te houden koeien en een hogere melkprijs, voordat de handel weer op volle sterkte losbarst.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.