Rundveehouderij

Achtergrond

Klein aanbod lammeren houdt prijs hoog

De handel in lammeren is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden vlot verlopen. Het aanbod lammeren en schapen lag op een laag niveau. In totaal werden 522 dieren aangeboden, 76 minder dan een week geleden.

De prijs van de lammeren lag door het kleine aanbod en de vlotte handel gemiddeld hoger dan een week geleden. De noteringscommissie heeft echter besloten de notering gelijk te houden. De lammeren zijn in Leeuwarden nog wel in het koppel verkocht, anders dan op de veemarkt in Bunnik, waar de ram- en ooilammeren apart van de hand gaan. Omgerekend zou de notering voor de zware ramlammeren gelijk liggen aan de notering van Bunnik, die op maximaal €137,50 ligt.

Vraag trekt komende weken aan

Hoewel de handel goed verliep was er geen ruimte voor een veel groter aanbod. Door de vakantie is de vraag naar lamsvlees nog steeds laag, wat voor een evenwicht zorgt met het huidige kleine aanbod.

Voor de komende weken wordt een aantrekkende vraag verwacht, voornamelijk naar ramlammeren voor het islamitische offerfeest op 11 september. Er zijn nu al ramlammeren die verkocht zijn en tijdens het offerfeest geleverd worden. De prijs loopt naar verwachting nog wat op.

Prognose: stabiel tot duurder.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.