Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Kalveren opnieuw goedkoper

Handelaren hadden de hoop dat de prijs van de nuchtere kalveren niet verder zou dalen. Toch gaat er ook deze week weer wat van de prijs af.

Het grootste probleem voor de afzet van de kalveren is de plaatsingsruimte. Door de hoge mestduur van de blankvleeskalveren is de doorloopsnelheid in de stallen minder groot dan anders. Daarnaast zijn de opbrengstprijzen voor de slachtrijpe kalveren, zowel voor blank als rosé, niet om over naar huis te schrijven. Dit zorgt ervoor dat de inkoop van nuchtere kalveren wat rustiger verloopt.

De handel op de veemarkt in Purmerend verliep dinsdagochtend en -middag traag. Om half 2 waren dan ook nog niet alle kalveren verkocht. De prijs van de kalveren lag opnieuw lager. Er werd tussen €5 en €15 minder voor de kalveren betaald.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteert tot maximaal €82 per stuk. De slechte handel en prijsdruk is het grootst bij de vaarskalveren met 50% Belgisch Blauw. De prijs daalde met zo’n €15, de notering werd met €5 verlaagd naar maximaal €115 per stuk.

Prognose: stabiel tot dalend.

Laatste reacties

 • Molenstraat6

  Allemaal politiek van v. Drie om de prijs te drukken van de nuka's !! En de rest bijvoorbeeld de Pali group volgt wel want die vind het ook best zo.

 • Vhouder

  beste Molenstraat6 dat je wordt doodgegooid met nuka s kan van drie niks aan doen en de vette kalveren brengen 40 cent per kilo minder op wat toch bijna 70 euro minder is als vorig jaar dus dan is het logich dat de nuka s niet veel opbrengen der is niks aan te verdienen

 • Farmer4life2

  Ze importeren nog steeds kalveren.....

 • deB.


  Hahaha, niets aan te verdienen....dat hoor ik al jaren!
  En van Drie maar binnen harken...
  Wat een naïeve boeren lopen er nog rond, zulke hebben ze graag.
  Zijn dezelfde die zeggen dat ze voor 22 cent kunnen melken.

Of registreer je om te kunnen reageren.