Rundveehouderij

Achtergrond 1443 x bekeken

Handel in slachtkoeien vriendelijker

De handel in slachtkoeien verloopt iets beter dan in de afgelopen weken. De prijs van slachtkoeien kan daardoor wat omhoog.

Op de veemarkt in Bunnik werden de koeien maandagochtend ook wat beter verkocht, waarbij wel een duidelijke scheiding in de vraag was tussen de meer bevleesde koeien en de magere koeien. Het aanbod van magere koeien is in verhouding groot, waardoor de goede O-koeien beter gevraagd zijn. Het lagere slachtgewicht van de koeien wordt voornamelijk veroorzaakt door de vervroegde uitstoot van koeien. Melkveehouders wachten niet af met het afvoeren van de minder goede koeien. De uitstoot valt daarmee wel samen met een wat grotere vraag naar rundvlees. De vakanties lopen op hun einde en de vleesverwerkers starten weer, waardoor er weer vlees nodig is om de fabrieken te laten draaien.

Handel magere koeien valt tegen

Voor deze week wordt een prima handel verwacht met iets hogere prijzen voor de betere koeien, de handel in de magere koeien kan nog wel blijven tegenvallen.

Een O-kwaliteit slachtkoe bracht in Bunnik 10 cent meer op met maximaal €2,75 per kilo.

Prognose: stabiel tot iets hoger


Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.