Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Handel in slachtkoeien loopt wat beter

Nu de zomervakantie op zijn einde loopt, neemt de vraag naar vlees wat toe.

Verwerkende bedrijven kunnen extra vlees gebruiken nu zij weer open gaan na de vakantie. Dit zorgt ervoor dat er extra vraag naar rundvlees is. Door het warme weer en het landwerk dat nu nog wordt gedaan, is het aanbod van koeien wat minder groot. Dit zorgt ervoor dat de vraag in lange tijd wat groter is dan het aanbod en de handel vriendelijker verloopt.

Hogere prijs

De prijs van de koeien ligt deze week dan ook wat hoger dan een week geleden. Vooral de zwaardere koeien zijn goed gevraagd, van die dieren is minder aanbod. Koeien met een geslacht gewicht onder 300 kilo verkopen nog wel wat moeizamer. Dat komt omdat er in verhouding meer magere koeien aangeboden worden.

In Leeuwarden werd de prijs van de worstkoeien met 5 cent per kilo geslacht gewicht verhoogd en bleef de prijs van de O-koeien stabiel. Dit is precies tegenovergesteld van de berichten van de inkopers. Een groot aandeel Duitse kopers op de markt kan hiervan de oorzaak zijn.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • Molenstraat6

    Mooi laat ze maar stijgen want we hebben het nodig een betere prijs voor ons Hollands vlees !

Of registreer je om te kunnen reageren.