Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Bierbostel weer wat goedkoper

De prijs van bierbostel is in de afgelopen periode wat gestegen; de vraag naar het product nam toe bij een gelijkblijvend aanbod.

Reden voor de voerleveranciers om het product in prijs te verhogen. Door de moeizame financiële situatie bij de melkveehouders blijkt nu echter dat de prijs van de bostel te ver is gestegen en de vraag daardoor weer is afgenomen. De prijs ging deze week dan ook weer wat omlaag. De notering van Boerderij wordt met 5 cent per procent droge stof verlaagd, veel leveranciers verlagen met 10 cent. De notering van Boerderij lag echter al wat lager dan de prijzen die voerbedrijven opgeven.

Tarwegistconcentraat en aardappelstoomschillen

De prijs van tarwegistconcentraat is met 5 cent per procent droge stof verhoogd naar een prijs tussen €1,50 en €1,77. Ook de aardappelstoomschillen zijn duurder: plus 10 cent. Dit is het gevolg van een kleiner aanbod door de overschakeling naar nieuwe aardappelen en de zomervakanties bij de verwerkende bedrijven.

Stro en hooi goedkoper

De prijzen van stro en hooi zijn ondertussen wat gedaald door aanvoer van de nieuwe oogst. Hierbij moet wel aangemerkt worden dat de kwaliteit van het weidehooi wisselend kan zijn.

Het ziet ernaar uit dat de prijzen van de bijproducten niet te veel kunnen stijgen omdat de melkveehouders gewoonweg te weinig financiële middelen hebben en dan afhaken. De prijzen zullen dan ook redelijk stabiel blijven in de komende weken.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Laatste reacties

 • deB.


  Het is niet meer te betalen!! Over betalingsachterstanden maar te zwijgen.
  Sector is eraan, maar dat wil men nog niet zien

 • Zandboertje

  Dan is een cursus geldstromen nog niet verkeerd. Kijk eens naar de kostprijs van de afgelopen 10 jaar en zie waar de grote veranderingen zijn ontstaan.

 • vink

  En dan zie je dat je daar niks aan kunt verbeteren.

 • zeeland321

  natte bijprodukten zijn en blijven veel te duur per kg ds. Leveranciers spelen vooral op de emotie dat er veel mais is verloren. Dit kun je overigens beter door droge grondstoffen opvangen

 • Fryslanboppe

  Kosten te hoog - opbrengsten te laag - sector kapot. Groter is het verhaal niet. De stijging van de vaste kosten zijn al jaren het probleem kon je 10 jaar terug met 1 miljoen liter melk goed je boterham verdienen nu moet je al 1.5 miljoen liter leveren.
  Maar er wordt ook met ons gespeeld neem nou de kunstmest in het voor jaar € 27.50 naar de tweede snee de zelfde kunstmest € 18.50. Een ding is zeker als het zo doorgaat komen er vanzelf minder boeren. Zoiets noemen ze toch een koude sannering?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.