Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Aanbod slachtkoeien groeit weer wat

Het aanbod van slachtkoeien lijkt wat toe te nemen. Op de veemarkt in Bunnik werden maandagochtend ook weer wat meer koeien verhandeld.

Het aanbod lag met 103 koeien voor het eerst sinds begin juli boven de 100 stuks.

Noteringen omhoog

Hoewel het aanbod van de koeien wat hoger lag op de markt, werden de koeien wel goed verkocht. De notering ging over de gehele linie met 5 cent per kilo omhoog. De vraag naar rundvlees is, nu de vakanties zo goed als voorbij zijn, wat toegenomen waardoor een iets groter aanbod van slachtkoeien zijn weg wel vindt in de markt. Het is echter de vraag of het aanbod nu niet te veel zal toenemen nu de prijs van de koeien gestegen is. Vaak is het stijgen van de prijs een opmaat voor een groter aanbod. Als het aanbod nu te veel stijgt, zal de prijs ook gelijk weer stabiliseren, of dalen.

Op langere termijn flink toenemend aanbod

In de komende maanden wordt nog veel vee voor de slacht verwacht. Vanwege wetgeving rondom grondgebondenheid en de fosfaatrechten moeten er nog de nodige koeien weg bij melkveehouders. Door de slechte export en handel in gebruiksvee is het wegdoen van vaarzen vaak ook geen optie. Het aanbod van slachtkoeien zal dan ook verder toenemen en de prijs op langere termijn weer dalen. Voor nu is een stabiele tot iets hogere prijs de verwachting.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

  • landboer

    Snap niet waarom ze zoveel koeien verwachten? Melkverminderingsplan? Fosfaatrechten?De meeste zijn al geslacht.

  • Martin Oldenhof

    Grondgebondenheid moet ook nog aan getekend worden @landboer

Of registreer je om te kunnen reageren.