Rundveehouderij

Achtergrond 2151 x bekeken

Zeer moeizame handel in slachtkoeien

Slachterijen hebben de prijs van koeien vorige week met 5 cent per kilo verlaagd. Toch verlaagde Vee&Logistiek Nederland met 10 cent per kilo geslacht gewicht.

Voor deze week werd een verdere verlaging bij de slachterijen verwacht van 10 cent. Het aanbod van slachtkoeien ligt ver boven de aantallen van de afgelopen jaren, terwijl de vraag naar het vlees niet is meegegroeid. Vooral in de zomerperiode is de afzet van vlees altijd moeizaam. Door het warme weer neemt de vraag naar vlees af en hebben slachterijen meer moeite om het vlees te verkopen.

Kleiner aanbod koeien in Bunnik

Dit is ook het beeld op de veemarkt in Bunnik die maandagochtend werd gehouden, hoewel er op de markt wel flink minder koeien aanwezig waren; 75 stuks, 60 minder dan een week geleden. De prijs daalde met 10 cent per kilo, een O-kwaliteit slachtkoe bracht daarmee maximaal €2,85 per kilo op.

Handelaren en inkopers hopen dat het aanbod van de slachtkoeien in de komende weken wel wat afneemt, zodat de prijs niet te ver wegzakt. Dat is echter met de forse groei van de veestapel ijdele hoop.

Prognose: Moeizame handel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.