Rundveehouderij

Achtergrond 1781 x bekeken

Slechte handel in blankvleeskalveren

De afzet van blankvleeskalveren verloopt nog steeds zeer moeizaam.

De vraag naar kalfsvlees is door de zomerperiode niet erg groot. Normaal gesproken leidt dit wel tot een wat tegenvallende handel, maar nu het aanbod van blankvleeskalveren in Nederland zeer groot is, kan er worden gesproken van een slechte handel. De prijs van de kalveren is vorige week dan ook verder verlaagd. Een kalf in de klasse O+ tot en met P- brengt maximaal €3,90 per kilo geslacht gewicht op. Dit is 70 cent minder per kilo dan een jaar geleden.

Verbetering halverwege september

In het buitenland heeft de handel minder moeite met de afzet. Alleen is ook daar wel merkbaar dat de Nederlandse prijzen op een laag niveau liggen.

Het ziet er naar uit dat het aanbod van nieuwe slachtrijpe kalveren wat afneemt. Echter is er nog een hele prop kalveren die ouder zijn en die eerst naar de slacht moeten, voordat er iets te merken is van een wat kleiner aanbod. Verwacht wordt dat dit halverwege september wat verbetert. Tot die tijd blijft de handel moeizaam en kan de prijs nog wel eens wat verder dalen.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.