Rundveehouderij

Achtergrond 1096 x bekeken

Rustige handel zuiglammeren

De noteringscommissie van Veemarkt Leeuwarden heeft de zuiglammernotering weer gesplitst in een eerste en tweede kwaliteit.

Hierdoor lijkt het alsof de prijs van de lammeren flink is gestegen, maar de prijs die dinsdagochtend voor de lammeren is betaald, bleef hetzelfde aan die van vorige week. Lammeren van tweede kwaliteit noteren tussen €97,50 en €115. Eerste kwaliteit lammeren noteren tussen €110 en €130.

Door het slechte, vooral natte weer, is de kwaliteit van de zuiglammeren achteruit gegaan. Door te natte percelen moeten sommige schapenhouders hun lammeren kwijt, wat ertoe leidt dat de aangeboden lammeren niet altijd slachtrijp zijn. Dit grote verschil is voornamelijk goed te zien in het Zuiden van het land, waar de meeste neerslag is gevallen. De prijzen van de lammeren lopen landelijk dan ook sterk uiteen; goede lammeren brengen €135 op, terwijl andere, die nog niet goed slachtrijp zijn, voor €85 van de hand gaan.

Rustige handel in zuiglammeren

De handel in de zuiglammeren is rustig, het aanbod op de Veemarkt in Leeuwarden lag met 838 dieren op een laag niveau. Handelaren gaven daarbij aan dat een grotere aanvoer voor prijsdruk zou hebben gezorgd.

De handel in slachtschapen verloopt prima bij stabiele prijzen van maximaal €130 per dier.

Prognose: prijs lammeren stabiel tot lager.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.