Rundveehouderij

Achtergrond 1525 x bekeken

Prijs zuiglammeren iets omlaag

De prijs van zuiglammeren is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden met €2,50 per dier verlaagd. De lammeren noteren daarmee tot maximaal €115 per stuk.

De prijs ligt ondanks de daling nog wel boven het niveau van vorig jaar. Toen werd maximaal €107,50 per lam betaald.

Handelaren geven wel aan dat de prijsdaling ten opzichte van een week geleden groter is dan de verlaging van €2,50. De notering stond echter wat te laag, waardoor verder verlagen een scheef beeld zou geven van de maximaal betaalde prijs. Ten opzichte van vorige week is zo’n €5 per lam minder betaald.

Het aanbod van zuiglammeren is normaal voor de tijd van het jaar. Door de goede prijs in de afgelopen weken zijn er geen lammeren vastgehouden, waardoor de aanvoer geleidelijk verloopt.

Stabiele prijs slachtschapen

De prijs van de slachtschapen noteert voor de vierde week stabiel op maximaal €130 per dier. Dit is ook boven het niveau van een jaar geleden; toen brachten schapen nog maximaal €120 per stuk op. De afzet van de slachtschapen verloopt goed bij een niet al te groot aanbod.

Wat de prijs van de zuiglammeren volgende week gaat doen, is lastig te voorspellen. Deze markt is vaak wat grilliger dan bij het andere wolvee.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.