Rundveehouderij

Achtergrond 3046 x bekeken

Prijs slachtkoeien verder omlaag

De prijs van slachtkoeien kan ook deze week niet standhouden. Die daalde op de Veemarkt in Bunnik met 5 tot 10 cent per kilo geslacht gewicht.

De luxere koeien daalden 5 cent in prijs en koeien van O-kwaliteit en lager daalden 10 cent in prijs. Dit resulteert in een prijs van maximaal €2,75 per kilo voor een O-kwaliteit slachtkoe.

De prijs ligt daarmee 50 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar. Bij een geslacht gewicht van 300 kilo scheelt dat de veehouder zo’n €150 per koe in opbrengst.

Druk op prijzen houdt aan

Verwacht wordt dat de prijs van de slachtkoeien nog wel even onder druk blijft staan en dat de prijsdalingen nog niet voorbij zijn. Het aanbod is aanhoudend groot en zal naar verwachting nog verder oplopen. De vleesafzet is echter niet meegegroeid met het aanbod en zal zeker nu de zomervakanties zijn aangebroken niet aantrekken in de eerstkomende weken.

Fosfaatrechten hangen boven de markt

Daarnaast hangen de fosfaatrechten nog boven de markt. De veestapel moet naar verwachting flink inkrimpen, wat zal leiden tot een nog groter aanbod van slachtkoeien.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.