Rundveehouderij

Achtergrond 2854 x bekeken 5 reacties

Prijs nuka's flink omlaag

De handel in nuchtere kalveren verloopt ook deze week zeer moeizaam.

De afzet van de slachtrijpe kalveren - zowel blank als rosé - verloopt traag, waardoor er minder plekken beschikbaar zijn om nieuwe kalveren op te zetten. De vraag naar nuchtere kalveren is dan ook flink teruggeschroefd.

Dit was ook te merken op de veemarkt in Purmerend die dinsdag plaatsvond. De handel is normaliter afgelopen rond de middag, nu waren de laatste kalveren om half 2 nog niet verkocht. De prijs van de kalveren daalde als gevolg van de moeizame handel flink. Vorige week ging er al een hap uit de prijs en deze week ging er €10 over de gehele linie van de prijs af.

Prijs kruislingkalveren fors lager

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt daarmee maximaal €120 per stuk op, dit is gelijk aan de prijs van vorig jaar. De prijs van kruislingkalveren ligt wel fors lager dan een jaar geleden. Nu wordt er maximaal €245 voor een extra kwaliteit stierkalf betaald, vorig jaar was dit nog €325 per kalf.

Ook voor de komende weken wordt een verdere prijsdaling verwacht. De vraag zal rustig blijven bij een ruim aanbod van kalveren.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

 • deB.


  Een ding, je zit er flink en heel flink naast met de prijzen...

  Dat het dalende is, dat kan zijn, maar de prijsniveau's zijn waanzinnig slecht weergegeven!

 • marjanschaftenaar

  De prijzen die genoemd zijn zijn op basis van de Veemarkt Purmerend. Deze noteringen worden door de veemarkt uitgegeven en daar heb ik weinig mee te maken.

 • AtzeB

  Friesland: zb stierkalf €140 fleckvieh kruising: €200 bbkruising €320

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • xw

  Dan weet ik niet wat er in Friesland aan de hand is, hier in Brabant worden die prijzen toch echt niet betaald

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.