Rundveehouderij

Achtergrond 1730 x bekeken

Prijs nuka’s blijft onder druk staan

Ook deze week heeft Veemarkt Purmerend de prijs van de nuchtere kalveren verlaagd.

De zwartbonte stierkalveren van extra kwaliteit noteren tot €100 per stuk, €5 minder dan een week geleden. Stierkalveren van extra kwaliteit met 50% Belgisch Blauw noteren €10 lager met €255 per stuk.

Opvallende notering vaarskalveren eerste kwaliteit

Bij de vaarskalveren is er in de notering wat opmerkelijks aan de hand. De prijs van de kalveren van eerste kwaliteit, en lager, laten een prijsstijging in plaats van daling zien. Dit komt doordat de notering vorige week werd geschrapt, omdat er toen geen Belgisch Blauwe vaarskalveren werden verkocht op de markt. De notering die nu is opgesteld komt weliswaar hoger uit dan de notering van twee weken gelden, maar de handel in deze kalveren is ook moeizaam verlopen en de prijs staat onder druk.

Beperkte plaatsingsruimte bij kalvermesters

De plaatsingsruimte bij kalvermesters is beperkt; de slachtrijpe kalveren blijven langer staan op de bedrijven door een te groot aanbod. Hierdoor is de doorstroming lager dan gewoonlijk en kunnen handelaren de nuchtere kalveren moeilijk kwijt. Dit zal de komende weken nog aanhouden, net als de prijsdruk.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.