Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs aardappelstoomschillen met 10 cent omhoog

De handel in bijproducten en ruwvoeders blijft relatief rustig. Veel melkveehouders hebben niet de ruimte om grote aankopen te doen en wachten af tot zij wel kunnen kopen of dat ze moeten kopen.

Door het natte weer, vooral in het Zuiden, staat de mais er soms erg slecht bij. Melkveehouders die mais over hebben, houden die nog even vast voor het geval zij het zelf nodig hebben. Ook is er wat meer vraag naar nu op sommige plekken nog weinig hoop is dat het gewas nog te redden is. De prijs blijft vooralsnog stabiel en er is nog voldoende aanbod, al is de kwaliteit erg wisselend.

Vooral in het zuiden van het land staat de mais er op sommige plekken slecht bij.</p>
<p><em>Foto: Hans Prinsen</em>
Vooral in het zuiden van het land staat de mais er op sommige plekken slecht bij.

Foto: Hans Prinsen

De prijs van aardappelstoomschillen is met 10 cent per procent droge stof in prijs gestegen, naar €1,40 per procent droge stof. Bij een drogestofpercentage van 15 betekent dit een tonsprijs van €21. Oorzaak van de prijsstijging is het steeds meer verwerken van de nieuwe oogst aardappelen. Die hebben een dunnere schil dan de aardappelen die uit de bewaring komen, waardoor er minder restproduct vrijkomt. Het aanbod zal in de komende weken dan ook nog wat verder teruglopen.

Corngold en bierbostel

Ook de prijs van corngold is verhoogd met 10 cent per procent droge stof, naar maximaal €2,05. Bierbostel is door een enkele leverancier in prijs verhoogd, vanwege een grotere vraag naar het product, anderen noteren nog stabiel. Omdat het gemiddelde prijsniveau hoger ligt dan de Boerderij-notering komt er voor deze week 5 cent bij de prijs op.

Prognose: Stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.