Rundveehouderij

Achtergrond

Opnieuw stabiele prijzen voor zuiglammeren

De prijs van zuiglammeren is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden stabiel gebleven.

Dit is de derde week op rij dat de luxe zuiglammeren tot maximaal €130 per lam noteren. De prijs ligt flink hoger dan een jaar geleden, toen de notering op maximaal €107,50 per lam bedroeg.

Het aanbod aan zuiglammeren is krap. Toch leidt dit niet tot hogere prijzen, omdat de vraag naar lamsvlees nu ook kleiner is, nu de vakanties in volle gang zijn. Met het oog op het offerfeest op 11 september, houden schapenhouders de ramlammeren vast. De koppels lammeren die worden verkocht, bestaan daardoor nu vaker uit wat meer ooilammeren. In deze periode van het jaar is dat vaak geen probleem voor de kopers van de lammeren. De prijs blijft dan ook op niveau.

Goede vraag naar slachtschapen

Het aanbod van slachtschapen is ook niet groot; er is echter wel sprake van een goede vraag naar slachtschapen. De prijs ligt met maximaal €130 ook boven het niveau van vorig jaar, toen werd €125 betaald.

Het aanbod van schapen en lammeren blijft naar verwachting klein. De Nederlandse schapenstapel neemt elk jaar verder af en dat is te merken in het aanbod van slachtdieren. De prijs kan dan ook op het hoge niveau standhouden.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.