Rundveehouderij

Achtergrond

Moeizame handel slachtkoeien houdt aan

De handel in slachtkoeien blijft moeizaam. Het aanbod van de koeien blijft hoog, terwijl de vraag naar rundvlees juist afneemt nu het zomer is.

De slachterijen hebben deze week hun prijzen verlaagd met 5 tot 10 cent per kilo. Veemarkt Leeuwarden noteerde woensdagavond 13 juli echter stabiel. Handelaren die op de markt aanwezig waren, meldden wel dat de magere koeien stroef werden verkocht.

Flinke aanvoer slachtkoeien

Het aanbod van slachtkoeien bleef voor de vierde week op rij boven 11.000 dieren, een forse aanvoer voor deze tijd van het jaar. Ter vergelijking: vorig jaar lag het aantal slachtingen in dezelfde weken tussen 8.000 en 9.000. In totaal zijn in de eerste 27 weken van dit jaar 293.309 runderen geslacht, bijna 24% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dit komt neer op maar liefst 56.000 extra runderslachtingen.

Minder vraag, meer aanbod

Voor de komende weken wordt een verdere verslechtering van de vraag verwacht, terwijl er een groeiend aanbod van slachtkoeien komt. Dit zal leiden tot een verdere daling van de prijzen

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.