Rundveehouderij

Achtergrond

Groter aanbod nuka’s, prijs daalt

De handel in nuchtere kalveren verloopt flink moeizamer dan een week geleden. Het aanbod aan kalveren is groot, terwijl de vraag nu juist wat afneemt. Grote inkopers hebben dan ook aangegeven minder voor de kalveren te willen geven.

Dit was dinsdagochtend op de veemarkt in Purmerend niet veel anders. De handel verliep traag en inkopers boden flink minder geld. Dit resulteerde in prijsdalingen van €5 tot €15 per kalf. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit daalde €5 in prijs naar maximaal €130 per stuk, de zwartbonte kalveren van eerste en tweede kwaliteit daalden met €10 in prijs en de vaarsjes en derde kwaliteit stiertjes met €5.

Grootste prijsdaling bij 50% Belgisch Blauw

De grootste daling is voor de stierkalveren met 50% Belgisch Blauw: deze brachten €51 per stuk minder op met een maximum van €255 per kalf. De vaarskalveren met 50% Belgisch Blauw moesten €10 inleveren en brengen maximaal €105 per stuk op.

Voor de komende weken wordt een verdere verslechtering van de handel verwacht en zullen de prijzen verder dalen.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.