Rundveehouderij

Achtergrond 1584 x bekeken

Zwartbonte kalveren opnieuw wat duurder

De prijs van zwart- en roodbonte kalveren lag dinsdagochtend op de veemarkt in Purmerend weer wat hoger. De notering werd met €10 verhoogd.

Dit is deels (€5) een correctie omdat de notering lager stond dan de andere noteringen zoals die van Vee&Logistiek Nederland. De handel in de kalveren verliep vlot en de vraag was goed. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €135 per stuk op. Dit is €5 minder dan een jaar geleden.

Prijzen kalveren 50% Belgisch Blauw stabiel

Bij de kalveren met 50% Belgisch Blauw is de handel minder florissant. De vraag naar de kalveren is rustig, terwijl het aanbod groter is dan in voorgaande jaren. De prijs van de kalveren stijgt dan ook niet. Een dergelijk stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €270 per stuk op €75 minder dan een jaar geleden.

De prijs van de nuchtere kalveren daalt traditioneel na juni. Dat zal dit jaar niet veel anders zijn omdat de kalveren die later opgezet worden in een minder gunstige periode slachtrijp zijn. Een verdere prijsstijging zal er naar verwachting dan ook niet meer inzitten.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.