Rundveehouderij

Achtergrond

Vlotte handel in wolvee

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden vlot verlopen. De prijzen van de lammeren noteerden over de gehele linie stabiel.

Het aanbod van overhouders wordt langzaamaan kleiner. Dit is ook te zien aan de totale aanvoer op de veemarkt. Er werden dinsdag 1.165 dieren aangeboden, 280 minder dan een week geleden. Het aanbod van slachtrijpe zuiglammeren is nog niet al te groot, waardoor de overblijvers nog goed gevraagd zijn. Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo brengen maximaal €135 per stuk op, dit is €10 minder dan een jaar geleden. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo brengen maximaal €107 per stuk op, vorig jaar was dit nog €117,50 per lam.

Zuiglammeren noteren tot €110 per stuk en starten daarmee €2,50 boven het niveau van een jaar geleden. Handelaren hebben goede hoop voor de handel. De vraag is goed en het aanbod is nog niet ruim, waardoor er een stabiele prijs wordt verwacht.

Handel in slachtschapen verloopt goed

De handel in slachtschapen verloopt goed bij een prijs van maximaal €120 per schaap. De notering ligt hiermee €15 lager dan een jaar geleden.

Voor de komende weken wordt een prima handel met stabiele prijzen verwacht.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.