Rundveehouderij

Achtergrond

Veemarkt verhoogt prijs, slachterijen niet

De afzet van slachtkoeien verloopt goed, het aanbod is niet groot. Reden voor de veemarkt in Leeuwarden om de prijzen over de gehele linie met 10 cent per kilo te verhogen.

Een O-kwaliteit slachtkoe noteert daarmee tot maximaal €3,10 per kilo geslacht gewicht. Dit is gezien de noteringen bij de slachterijen veel te hoog. Slachterijen hielden de prijs deze week stabiel. Voor een zeer goede O-kwaliteit wordt tot €2,95 per kilo betaald. Voor het gros van de O-kwaliteit slachtkoeien ligt de prijs echter tussen €2,70 en €2,80 per kilo geslacht gewicht.

Slachterij: vleeshandel staat hogere prijs niet toe

Slachterijen geven aan dat het aanbod weliswaar niet groot is, maar dat de vleeshandel ook geen hogere prijs toestaat en zij niet meer willen betalen voor de dieren. Naast de moeizame vleesafzet is het ook een periode waarin de prijzen normaal gesproken weer onder druk komen te staan omdat de vraag naar vlees verder afneemt. Nu de prijs verhogen gaat tegen het gevoel in, vooral ook omdat er nog het nodige vee verwacht wordt met het oog op de invoering voor de fosfaatrechten.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.