Rundveehouderij

Achtergrond

Stabilisatie prijs blankvleeskalveren

Na drie weken met prijsdalingen kon de prijs van blankvleeskalveren vorige week stabiel noteren. Een kalf in de klasse O+ tot en met P- brengt maximaal €4,35 per kilo geslacht gewicht op.

Dit is 35 cent minder dan een jaar geleden. De handel verloopt wat beter dan in de afgelopen weken, maar is zeker niet wild te noemen. Het aanbod van slachtrijpe kalveren blijft groot. Nu de zomer voor de deur staat, neemt de vraag naar het vlees ook weer langzaamaan af.

In Frankrijk is het aanbod wat afgenomen, de vraag nam er echter ook af en de prijs bleef stabiel. Het grote volume van kalfsvlees uit Nederland speelt de Duitse handel wat parten. De Duitsers hebben vorige week hun prijs dan ook wat moeten verlagen. Nu de zomerhitte in Italië uitblijft, is de afzet van het vlees daar nog goed. Zodra de hitte daar toeslaat, zal de vraag echter ook wel snel dalen.

Voor de komende maanden wordt er een moeizame handel verwacht. Het aanbod blijft groot, terwijl de vraag in de zomer daalt. Dit zal de prijs niet ten goede komen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.