Rundveehouderij

Achtergrond 1880 x bekeken

Prijs slachtkoeien iets omlaag

De handel in slachtkoeien is maandagochtend op de veemarkt in Bunnik rustiger verlopen dan een week geleden. Vorige week werden de koeien duur en vlot verkocht. Nu lag de prijs gemiddeld weer wat lager.

De notering van de O- en P-kwaliteit slachtkoeien werd daarom met 5 cent per kilo verlaagd. De notering van een O-kwaliteit slachtkoe komt daarmee uit op maximaal €3 per kilo en ligt 40 cent onder het niveau van vorig jaar.

Nu op veel bedrijven het voorjaarswerk weer is gedaan, lijkt het aanbod van slachtkoeien weer wat toe te nemen. Het valt daarmee samen met de aanstaande zomervakanties. De zomerperiode is altijd moeizaam wat betreft de vraag naar vlees. Dit leidt normaliter tot prijsdruk zodra het aanbod ook maar iets te groot is. Nu het aanbod groeit voor de zomer zich aandient, is al wel duidelijk dat de prijs in elk geval niet meer zal stijgen. Hoe lang de slachterijen de prijs stabiel kunnen houden is nog de vraag en afhankelijk van het aanbod. Zet de groei van het aanbod door dan zal de prijs op de korte termijn al dalen.

Ondertussen is de handel in melkkoeien wat vriendelijker. Het aanbod van Nederlandse melkkoeien is niet al te groot en de vraag is iets toegenomen.

Prognose: prijs slachtkoe stabiel/dalend.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.