Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien houdt moeilijk stand

De prijs van slachtkoeien is woensdagavond op de veemarkt in Leeuwarden gedaald met 10 cent per kilo geslacht gewicht. Het aanbod van de koeien lag met 484 stuks weer een stuk hoger dan in de afgelopen weken.

Dit was niet verwacht door de verkopers. Kopers wilden duidelijk minder voor de koeien betalen en onderhandelden flink over de prijs. Een O-kwaliteit slachtkoe noteert in Leeuwarden maximaal €3 per kilo geslacht gewicht. De prijs ligt daarmee 40 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar.

Slachterijen hebben deze week met moeite stabiele prijzen betaald die wel lager liggen dan de notering van Veemarkt Leeuwarden. Het aanbod van koeien lijkt ook in de afgelopen dagen rechtstreeks bij de slachterijen weer wat toe te nemen. De verkoop van rundvlees verloopt nog steeds moeizaam. De verwachting is dat de vraag nog verder zal afnemen door de vakanties die voor de deur staan. De prijs van de slachtkoeien zal dan ook weer dalen in de komende weken. Voor volgende week wordt al de eerste prijsverlaging verwacht.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.