Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuchtere kalveren moeizaam stabiel

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend op de veemarkt in Purmerend moeizamer verlopen dan in de afgelopen weken. De notering bleef nog wel over de gehele linie stabiel, al was dat met moeite.

De afzet van de goede zware zwartbonte stierkalveren verliep het beste. Dat was in de afgelopen maanden ook al het geval. De vraag naar deze kalveren blijft altijd wel doorlopen, de wat lichtere kalveren werden echter al wat moeizamer verkocht.

Ook de kalveren met 50 procent Belgisch Witblauw hebben te maken met een moeizame afzet. De prijs die handelaren ontvingen, lag iets lager dan een week geleden.

Prijsdaling in aantocht

Voor volgende week wordt een lagere prijs voor alle kalveren verwacht. De kalveren die nu worden opgezet, zijn na de gunstige periode in de winter slachtrijp. Daarnaast staan de opbrengstprijzen van de dieren die nu slachtrijp zijn flink onder druk, waardoor de stemming in de markt negatief is. Dit is reden voor inkopers om minder voor de nuchtere kalveren te willen geven.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.