Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs bierbostel herstelt zich

Diverse voerbedrijven hebben de prijs van bierbostel verhoogd na de flinke prijsdaling van een paar weken geleden. De minimale prijs waarvoor de bostel wordt aangeboden ligt op 1,70 per % droge stof. De maximale notering van Boerderij is verhoogd naar €1,90.

Hoewel de prijs van de bostel wat herstelt, ligt die nog wel flink lager dan in de afgelopen twee jaar. Vorig jaar werd in deze periode maximaal €2,05 betaald en in 2014 was dit nog €2,40 per % droge stof.

Het aanbod van bostel is gewoon te noemen voor de tijd van het jaar; de vraag ligt echter op een hoger niveau dan gewoonlijk. De grotere vraag naar bierbostel wordt veroorzaakt door het natte weer. Melkveehouders zijn op veel plekken genoodzaakt de koeien naar stal te halen, omdat het gewoonweg te nat is om te weiden.

Waterschade in maispercelen

Vanwege het natte weer en de schade die is ontstaan in de percelen mais is het aanbod van ingekuilde mais in het Zuiden afgenomen. Melkveehouders die normaal gesproken wat mais kunnen verkopen, houden de mais nu eerst vast totdat zij meer zicht hebben op de schade. Landelijk gezien is er nog wel een ruim voldoende aanbod om aan de vraag te voldoen.

Het natte weer lijkt ook voor wat meer actie in de handel te zorgen. Tot heel veel extra verkopen leidt dit echter nog niet. De prijs blijft stabiel tussen €50 en €60 en is afhankelijk van de kwaliteit van de mais.

Prognose: bierbostel wat duurder.

Laatste reacties

  • koeien10

    VEEL VOCHT IN DIT PRODUCT MAAKT HET TOCH NOG DUUR.

  • deB.


    En niemand betaald het meer zo langzamerhand

Of registreer je om te kunnen reageren.