Rundveehouderij

Achtergrond 2127 x bekeken

Moeilijk te voorspellen slachtveemarkt

De notering voor slachtkoeien is woensdagavond op de veemarkt in Leeuwarden stabiel gebleven. Het aanbod van de koeien lag met 448 stuks opnieuw op een hoog niveau.

Vorig jaar lag het aanbod van de koeien in deze periode op zo'n 360 stuks. Ook rechtstreeks komt er wat meer aanbod dan een maand geleden het geval was. Slachterijen spreken van een substantieel groter aanbod dan er vorig jaar was, maar het is niet zo groot dat ze omkomen in de koeien.

Minder vraag naar vlees bij groter aanbod

Wat betreft de stemming op de markt is er een wat wisselend beeld. Voor nu en volgende week wordt een rustige handel die prima doorloopt bij stabiele prijzen verwacht. Wat de markt over een week of twee gaat doen is echter moeilijk te voorspellen. Traditioneel gezien daalt de vraag naar vlees bij het ingaan van de zomervakanties. Dat zal dit jaar niet veel anders zijn. Het aanbod is echter wel groter dan in andere jaren. Daardoor is het dan ook nog onduidelijk welke gevolgen dit heeft voor de prijs. Een prijsdaling is echter niet uitgesloten.
Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.