Rundveehouderij

Achtergrond

Kruislingkalveren opnieuw goedkoper

De handel in zwartbonte stierkalveren blijft goed verlopen. Vooral de zwaardere exemplaren zijn goed gevraagd. Het aanbod van deze kalveren is niet al te groot, waardoor de prijs op niveau kan blijven.

De notering van de veemarkt in Purmerend ligt op maximaal €125 voor een stierkalf van extra kwaliteit. Dit is €15 minder dan een jaar geleden.

Bij de kalveren met 50% Belgisch blauw (kruislingen) is de handel niet zo gemakkelijk. Het aanbod van de kalveren is in verhouding gestegen, terwijl de vraag niet is toegenomen. De prijs van deze kalveren stond dinsdagochtend op de veemarkt dan ook onder druk. Reden voor de noteringscomissie om de prijs met €5 per kalf te verlagen. De prijs van een stierkalf van extra kwaliteit komt daarmee uit op maximaal €270 per stuk. Dit is maar liefst €75 minder dan een jaar geleden.

Prijzen komen dichter bij elkaar

De prijs van de kruislingkalveren en de zwartbonte kalveren komt daarmee steeds dichter bij elkaar te liggen. Verwacht wordt dat dit beeld nog wel even zo blijft, omdat steeds meer melkveehouders gebruikmaken van sperma van Belgisch Blauwe stieren.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.