Rundveehouderij

Achtergrond 1144 x bekeken

Innovatief CRV-event moet nog groeien

'Veestapel naar je hart', dat was de titel van het CRV-event dat zaterdag 11 juni in Zwolle werd gehouden. Belangrijkste elementen: de verkiezing van de Young Herd Manager van het jaar, de beste veestapel en dochtergroependemonstraties.

De NRM is een jaar opgeschoven, van 2016 naar 2017, en er is geen CRV Koe Expo gepland, dus er was ruimte voor het CRV-event.
Ki-organisatie CRV ziet dat veehouders zich steeds meer op management op koppelniveau richten in plaats van op individueel niveau. Een individuele keuring zou niet stroken met die beleving en is derhalve uit de opzet van deze dag gehouden.

CRV-missie geslaagd

Het event werd dus ingestoken op veestapel, management, efficiëntie. Dat alles werd langs de meetlat van onder meer fokkerij gehouden. In die optiek is CRV geslaagd in haar missie om een nieuw, innovatief event op te zetten. De dag ademde die sfeer ook uit. En daarnaast werd er met de dochtergroepen van bekende maar ook jongere stieren ook de fokkerij op het erf van de bezoeker aangesproken.

Minder bezoekers dan beoogd

Toch is het jammer dat de totale opzet niet de hoeveelheid publiek trok dat de organisatie voor ogen had. CRV hoopte in Arnhem op 3.000 bezoekers, maar zaterdag hield het met 1.500 geïnteresseerden wel op. Die waren er vooral in de middag, in de ochtend was het wat stil in de IJsselhallen. De dag ervoor waren er 's avonds zo'n 400 veehouders, dus in totaal 2.000 bezoekers. Niet verkeerd, maar veel minder dan het beoogde bezoekersaantal.

Tijdens de presentatie van de dochtergroepen was de tribune niet geheel gevuld. <em>Foto: Koos Groenewold</em>
Tijdens de presentatie van de dochtergroepen was de tribune niet geheel gevuld. Foto: Koos Groenewold Koos Groenewold

CRV-event heeft potentie

Is daarmee het event mislukt? Nee. De dag was goed verzorgd, de aanwezigen waren enthousiast en de verkiezingen moeten ook nog tussen de oren van de boeren komen. Het leeft nu nog niet als gerenommeerde prijs. Als CRV dit concept vasthoudt en uitbouwt, kan het event succesvol worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.