Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in rundveevoeders blijft rustig

De markt in veevoeders blijft onveranderd rustig. De handel die er is, is voornamelijk gericht op producten die echt nodig zijn om het rantsoen aan te vullen.

Bierbostel loopt wel redelijk goed weg, omdat het product goed past in de rantsoenen. Het aanbod is ruim door een groot brouwvolume bij de bierbrouwers. De prijs ligt tussen €1,80 en €2,00 per % droge stof, waarbij de laagste prijs geldt voor levering in het zuiden van het land.

Iets meer vraag naar mais

De vraag naar mais lijkt iets toe te nemen, maar ook daar blijft het nog wel eens bij alleen vragen naar de prijs. Het aanbod aan ingekuilde mais is nog wel steeds ruim. Naast dat melkveehouders niet altijd de financiële middelen hebben om mais aan te kopen is het opnieuw inkuilen van mais in deze periode ook niet altijd gemakkelijk. Door het warme vochtige weer kan er broei ontstaan als er niet zorgvuldig wordt ingekuild.

De prijs van snijmais ligt tussen €51 en €60 per ton en ligt daarmee €5 lager dan het niveau van vorig jaar. Gezien het sentiment op de markt zal de prijs eerder iets dalen dan stijgen.

Aanbod stro neemt af

Het aanbod van stro is steeds kleiner en vooral kort gesneden stro is lastig aan te komen. De prijs zal daardoor voorlopig nog niet dalen. Bij hooi nog steeds hoge prijzen, de nieuwe oogst is nog niet binnen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.