Rundveehouderij

Achtergrond

Goede vraag naar zuiglammeren

De zuiglammeren zijn dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden goed verkocht. Het totale aanbod lag met 874 dieren op een niet al te hoog niveau. Dit omdat het aanbod van overblijvers voorbij is.

Het aanbod zuiglammeren steeg daarentegen wel wat ten opzichte van een week geleden. Door de goede vraag naar deze dieren kon de prijs op het hoge niveau van maximaal €117,50 blijven staan. De prijs ligt daarmee ver boven het niveau van vorig jaar. Toen werd maximaal €105 per lam betaald.

Goede vraag naar slachtschapen

Ook bij de oude schapen (slachtschapen) is de handel goed. De notering blijft staan op maximaal €130 per schaap, maar handelaren geven daarbij aan dat er ook wel koppels schapen voor hogere prijzen zijn verkocht. Doordat de vraag naar de schapen zo goed is en de prijs op een hoog niveau ligt, houden schapenhouders de schapen niet vast. Als de prijzen wat lager liggen, kan het lonen om de schapen eerst af te weiden. Met deze prijzen is dat niet het geval waardoor het aanbod mooi doorloopt.

Hoog prijsniveau zal aanhouden

Verwachting is dat de prijzen op het hoge niveau kunnen blijven in de komende weken. Het aantal slachtrijpe lammeren zal geleidelijk wat toenemen, maar zal passend blijven bij de vraag.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.