Rundveehouderij

Achtergrond

Blauw in de min en zwartbont duurder

De prijzen van nuchtere kalveren zijn dinsdagochtend op de veemarkt in Purmerend zowel in prijs gestegen als gedaald.

Het aanbod van kalveren met 50% Belgisch Blauw is in verhouding gegroeid, terwijl de vraag naar de kalveren niet verder toegenomen is. Dit is ook goed te merken in de handel in deze kalveren, die is erg rustig. De prijs van de kalveren werd dinsdag verlaagd met €10 per kalf. Een stierkalf met 50% Belgisch Blauw brengt daarmee maximaal €275 per stuk op. De prijs ligt daarmee €65 onder het niveau van vorig jaar.

Tweestrijd

In tegenstelling tot de handel in de "blauwen" verliep de handel in de zwart- en roodbonte kalveren goed. Het aanbod van deze kalveren ligt in verhouding wat lager door het vaker insemineren met Belgisch Blauwe stieren. Zeker de zware kalveren zijn goed gevraagd en de prijs kon dan ook met €5 omhoog naar maximaal €125 per kalf. Dit is €10 minder dan een jaar geleden.

Verwacht wordt dat de handel nog wel even in tweestrijd blijft en dat de vraag zich voornamelijk richt op de goede zware zwartbonte kalveren.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.