Rundveehouderij

Achtergrond 1880 x bekeken

Zwaar zwartbont stierkalf goed gevraagd

Het aanbod van zwartbonte stierkalveren boven 50 kilo is in verhouding wat afgenomen. De vraag naar deze kalveren is echter aanhoudend goed. De prijs kon daardoor op dinsdagochtend met €5 omhoog op de veemarkt in Purmerend. De kalveren noteren daarmee tot €110 per stuk, de prijs ligt daarmee gelijk aan het niveau van vorig jaar.

Het aanbod van vaarskalveren en kruislingkalveren is in verhouding juist wat gestegen in de afgelopen tijd. Melkveehouders willen in een aantal gevallen wel wat vaarskalveren kwijt met het oog op de fosfaatrechten, waardoor er meer vaarsjes worden aangeboden voor de mesterij. Het aantal kruislingkalveren is toegenomen door de populariteit van het inkruisen met Belgisch Blauw op het ondereinde van de veestapel is in het afgelopen jaar.

Verwacht wordt dat de vraag naar de zware zwarte en roodbonte kalveren goed blijft en die prijs nog wat omhoog kan. De overige kalveren zullen gelijk blijven in prijs.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.