Rundveehouderij

Achtergrond

Zwaar zwartbont kalf blijft gevraagd

De vraag naar kalveren richt zich nog steeds op de goede, zware zwartbonte stierkalveren. Vooral de rosémesters zijn op zoek naar de zware kalveren boven de 55 kilo.

De handel en afzet van deze kalveren verloopt dan ook nog steeds het beste. Op de veemarkt in Purmerend bleef de prijs dinsdagochtend echter wel stabiel op €120 per kalf. De prijs ligt daarmee gelijk aan het niveau van vorig jaar. Verwacht wordt dat de handel in deze kalveren nog wel even goed blijft. Of de prijs verder stijgt, is echter de vraag.

Minder vraag naar kruislingkalveren

Ook deze week is de vraag naar kalveren met 50 procent Belgisch Blauw minder. Deze kalveren worden opgezet voor de blankvleeshouderij. Omdat er een groot aanbod van slachtrijpe blankvleeskalveren wordt verwacht en de voorspellingen niet al te positief zijn, zijn inkopers wat rustiger met de aankoop van deze kalveren. De prijs staat dan ook iets onder druk. De notering van Veemarkt Purmerend bleef echter stabiel op maximaal €285 voor een kruislingstierkalf.

Prognose: prijs kruislingkalveren onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.