Rundveehouderij

Achtergrond 2448 x bekeken

Stabiele prijzen op schapenmarkt Leeuwarden

De handel op de schapenmarkt in Leeuwarden is deze week goed verlopen.

De schapen, voornamelijk overblijvers, werden prijshoudend verkocht ondanks een behoorlijke aanvoer, zeker na de feestdagen, van 1.200 dieren. Zware ooien noteren in Leeuwarden maximaal €112 per stuk. Dat is weliswaar €5,50 lager ten opzichte van dezelfde week vorig jaar, maar zeker niet slecht te noemen.

Voor komende weken is de verwachting dat de prijzen stabiel blijven. Het aanbod zuiglammeren is, na een wat hogere aanvoer voor Pasen en Pinksteren, teruggelopen. In Leeuwarden werden deze week zo'n 200 zuiglammeren aangevoerd. Naar verwachting gaat dit aanbod komende weken nog niet spectaculair stijgen en dat biedt perspectief voor de prijzen van overhouders. Mocht de aanvoer van zuiglammeren toch sneller toenemen dan kan dit de prijzen van overhouders flink beïnvloeden. Dat zou in ieder geval niet voor het eerst zijn. Als een koper eenmaal is overgestapt op zuiglammeren heeft hij weinig oog meer voor de overhouders. Zuiglammeren die nu hun weg naar de markt vinden noteren tussen de €90 en €110 per stuk.

Prognose: stabiele prijzen overhouders.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.