Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor nuka’s

Het aanbod van nuchtere kalveren lag dinsdagochtend op de veemarkt in Purmerend 60 stuks hoger dan een week geleden. Mede door het grotere aanbod bleef de prijs over de gehele linie gelijk.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteert tot maximaal €120 per stuk dit is €10 minder dan een jaar geleden. Handelaren geven aan dat zij naast het grotere aanbod ook niet meer voor de kalveren willen geven door andere ontwikkelingen in de kalvermarkt.

Slachtrijp

De verwachting is dat het grote aanbod van slachtrijpe kalveren nog wel even aanhoudt en de prijzen nog wat kunnen dalen. Dit zorgt ervoor dat mesters en integraties de kostprijs van de kalveren zo laag mogelijk willen houden. Daarnaast zijn de kalveren die nu opgezet worden in de goede periode van het jaar slachtrijp. Die periode is echter wel binnen een paar weken weer voorbij.

De prijs zal de komende weken rond dit niveau blijven. Zodra de periode aanbreekt waarin de nuka's die worden opgezet na kerst slachtrijp zijn, dan komt de prijs onder druk te staan.

Prognose: op korte termijn stabiel.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.