Rundveehouderij

Achtergrond 899 x bekeken

Stabiele prijs voor blankvleeskalveren

De prijs van blankvleeskalveren is opnieuw gelijk gebleven. De prijs noteert nu voor de 5e week op rij tot maximaal €4,50 per kilo geslacht gewicht. Deze prijs geldt voor een kalf in de klasse O+ tot en met P-.

Kalverhouders ontvangen hiermee 20 cent minder per kilo dan een jaar geleden. Ten opzichte van 2014 ontvangen zij 60 cent per kilo minder.

Groot aanbod

Het aanbod van slachtrijpe kalveren blijft ondertussen groot, waardoor de mestduur van de kalveren nog steeds op het hoge niveau van 29 weken ligt. Hierdoor is er maar weinig mogelijkheid om koppels kalveren door te schuiven als er wat minder vraag is. De hoge mestduur is geen goed uitgangspunt voor de zomerperiode. De afzet van kalfsvlees is dan vaak moeizaam, waardoor er minder kalveren nodig zijn. Integraties hebben hier wel rekening mee gehouden door minder op te zetten voor de zomer, maar het is nog de vraag of de hoge mestduur niet voor te veel verstoring zal zorgen.

Handel in buitenland verloopt moeizaam

Ook in het buitenland is de handel niet al te positief. In Frankrijk verloopt de handel moeizaam met een prijs die 10 cent daalt. Italië kent een taaie handel bij vooralsnog stabiele prijzen. Alleen in Duitsland verloopt de handel prima; dit als gevolg van het aspergeseizoen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.