Rundveehouderij

Achtergrond 1779 x bekeken

Sojaprijs stuwt vraag naar bijproducten

De bierbostelprijs blijft deze week onveranderd. De aanvoer is nog steeds fors. Toch wordt er ook voor lagere prijzen bostel aangeboden. In dat geval gaat het om levering van grote hoeveelheden.

Veehouders bekijken goed wat nodig is om tot een optimaal en een zo goedkoop mogelijk rantsoen te komen. Nu de sojaprijs flink is gestegen, zijn diverse bijproducten aantrekkelijker om aan te kopen.

Gluco+ goedkoper

In de voorbije week heeft het mooie weer voor een grotere saladeverkoop gezorgd. De aanvoer van grondstoffen vanuit aardappelverwerkende industrie trok hierdoor aan. Dat heeft tot gevolg dat de prijs van Gluco+ is gedaald. Het product kost €2,41 per procent droge stof.

Gluco+ is een energierijkproduct bestaande uit onder andere bierbostel, aardappelproduct, mais en bietenpulp. Nu de verwerkende aardappelindustrie veel dikke schillen verwerkt, wil veevoederbedrijf Bonda meer volume afzetten, wat geschikt is om een nieuwe graskuil mee af te dekken.

Einde stroseizoen nadert

De Franse en Duitse stroprijzen zitten in de lift, gezien het aanbod krapper is. Er zijn enkele aanwijzingen voor stijgende prijzen van voerstro in Nederland, waardoor tarwestro tussen €95 en €117,50 per ton kost. Laagste prijs geldt voor de zuidelijk grensstreken. Hoe meer noordelijk, hoe hoger de prijs. De prijs van gesneden voerstro ligt hoger op €125 per ton.
De aanleiding voor de prijsstijging is dat het einde van het seizoen in zicht is.

Prognose: prijs bierbostel gelijk, tarwestroprijs omhoog.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.