Rundveehouderij

Achtergrond 2784 x bekeken

Ruwvoerprijzen blijven op niveau

Het evenwicht in de markt voor bierbostel lijkt te zijn bereikt.

De dagprijs van bostel is deze week door diverse bedrijven gestabiliseerd. Partijen gaan echter van grotere hoeveelheden voor lagere prijzen weg. De financiële situatie van de melkveehouders maakt dat ze twee keer nadenken voor het geld wordt uitgegeven. Daartegenover staat het grote aanbod van bierbostel, wat momenteel op de Belgische markt fors is, met zicht op het aankomende EK in Frankrijk.

Goedkopere producten

De vraag naar stro loopt goed door, maar er wordt op het moment niet meer gekocht dan nodig is. De kwaliteit van het voer was afgelopen jaar goed, waardoor er nu gezocht wordt naar relatief goedkope producten, die het energieniveau handhaven.

De hooiprijs blijft deze week onveranderd. In juni komt er nieuw aanbod, wat vaak de prijs omlaag brengt. Nu goede kwaliteit lastig te verkrijgen is, blijft de prijs gelijk.

De snijmaishandel was dit najaar slecht, waardoor er veel mais is ingekuild. De verwachting was dat dit voorjaar de prijs zou stijgen en nu de ingekuilde mais te verkopen. De vraag naar snijmais is er wel degelijk, maar de huidige marktsituatie laat het lastig toe om te kopen.

Weidegang

De sojaprijs is de afgelopen weken gestegen. Hierdoor komen de prijzen van diverse producten in voederwaarde in een ander daglicht te staan. De vraag naar bijproducten is echter niet toegenomen. Dat komt voornamelijk doordat de koeien weer naar buiten gaan en de boeren de kosten op het moment scherp in de gaten houden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.