Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs zware zwartbonte kalveren stijgt

De prijs voor zwarte stierkalveren op de kalvermarkt in Purmerend is met €10 gestegen. De kalveren noteren daarmee tot €120 per stuk. De prijs ligt daarmee €10 boven het niveau van een jaar geleden.

Op de markt van dinsdag was sprake van een vlotte handel in zwarte stierkalveren. De zwarte kalveren van extra kwaliteit werden goed gevraagd op de markt. Dit beeld was de laatste weken ook al zichtbaar en dat is niet veranderd. De verwachting is dat dit beeld ook de komende weken aan zal houden.

Minder vlotte handel kruislingkalveren

In tegenstelling tot de goede vraag naar zwart- en roodbonte kalveren, was de handel in 50% Belgisch Blauw minder vlot. De prijs voor deze kruislingkalveren extra kwaliteit ging met €5 omlaag. Daarmee noteren deze kalveren tot €285 per stuk. Het verschil met een jaar geleden is nu €40 per kalf.

De verwachting is dat de handel in de kruislingkalveren moeizaam blijft. De handel in zwart- en roodbonte stierkalveren blijft daarentegen een stuk vlotter.

Prognose: vriendelijke markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:  
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.