Rundveehouderij

Achtergrond 1868 x bekeken

Prijs jong rosé zakt met 5 cent

De prijs van jong rosévleeskalveren is met 5 cent gezakt naar €3,40 tot €3,45 per kilo. De prijs voor oud rosékalveren noteert stabiel op €3,25 tot €3,30 per kilo.

Door de prijsdaling ligt de prijs van jong rosékalveren nu gelijk aan het niveau van exact een jaar geleden. Ook toen zakten de noteringen in deze week met 5 cent naar maximaal €3,45 per kilo. De notering voor oud rosékalveren blijft net als vorige week 5 cent onder het niveau van een jaar geleden.

De prijsdaling wordt veroorzaakt door een moeizame afzet van het vlees en een groot aanbod aan jong rosékalveren en blankvleeskalveren. Ten opzichte van andere jaren komt de prijsdaling bij de jong rosékalveren echter niet onverwacht. De markt voor oud rosékalveren is daarentegen wat meer in balans.

Handel startkalveren verloopt vlotter

De vraag naar startkalveren trekt iets aan en de handel loopt wat vlotter. De prijs stijgt dan ook met €2,50 naar €262,50 per kalf van 100 kilo. De prijs staat ondanks de stijging nog altijd €12,50 onder het niveau van een jaar terug.

Ook voor de komende week wordt een moeizame handel in rosékalveren verwacht. Vanwege Pinksteren valt een slachtdag weg, terwijl het aanbod aan de ruime kant blijft.

Prognose: moeizame handel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.